Files of my life

Saturday, April 21, 2012

Atunci cînd Viața bate Filmul…

'cause Love is in the Air...you can't see it
                                         ...but you can feel it!


Ce așteptări ai de la o relație? Sau mai bine zis , ce așteptări ai de la persoana iubită? Vrei neapărat să găsești băiatul / fata perfectă , parcă rupt/ă din telenovelă , ticsit/ă de calități și întotdeauna cu rezerve de declarații copleșitoare? Whatever!
Doar că o relație nu e ca un mall , unde intri și găsești tot ce vrei. Vrei romantisme? Să ai! Vrei dulcegării? Să ai! Vrei o relație fără certuri? Take it! Nu vrei gelozie? Nici o problemă! Doar că nici o persoană nu poate întruchipa și nu-ți poate adeveri așteptările, nu poți găsi la cineva ceea ce ai văzut prin filme sau ce ai mai citit prin cărți...dar, poate nici nu ai nevoie de toate astea!
O relație e frumoasă atunci cînd mai accepți și niște defecte , înveți să faci compromisuri , să te mulezi după o altă persoană , te bucuri atunci cînd împărtășiți idealuri comune ,valori, interese...

Important, nu e duzina aia plină cu  calități , ci un om care te iubește și-l iubești , te înțelege , te acceptă și nu încearcă să te schimbe!
Recunosc, ca și toate fetele , mă las dusă de val și inspirată de romance-uri , dar toate poveștile de dragoste sunt romantice , pentru că se termină odată cu începerea relației , sau cu moartea eroilor.
Dacă eroii în final trăiesc, noi nu mai știm nimic despre cum evoluează relația lor în continuare. S-ar putea uneori, ca tot romantismul acesta cu flori , declarații , serenade sub balcon , lacrimi ... să-ți stîrnească rîsul și să nu-ți mai pară deloc cool ...Not cool at all!

Altfel decît în romane, filme, povești , iubirea nu trebuie să fie un scenariu scris frumos. Nu romantică, nici tragică, nici fără scăpare - doar reală . Reală și împărtășită!
Iar atunci cînd se va întîmpla , vom realiza că romantismul din filme nu mai contează...

P.S. Și totuși...Ne naștem din iubire , oferim iubire și murim iubind!

4 comments:

Anonymous said...

ce film oare te-a inpirat la aces articol?bine zis ... și chiar Post Scriptum ... )

Adriana Banari said...

Hmm) e concluzia a mai multor filme de fapt, aici! Mulţumesc!

Anonymous said...

mi'a plakut articolul....insa asha vrea sa te contrazik)),uneori ti se intimpla sa dai de persoane pe care nu ai vrea sa le skimbi shi iti pare ca...tot e ca in film sau va fi asha pina la urma)))....жизнь театр и люди в нем актеры -> шекспир..........................

Adriana Banari said...

Ovi) bine ai zis ”îți pare ”... pentru o perioadă de timp așa și e, mai tîrziu realizezi că tot ce ”ți s-a părut” a fost doar un miraj!