Files of my life

Friday, February 10, 2012

Puricele- micul Killer


Nuștiu ce naiba m-a apucat să scriu despre parazitul ăsta mic, dar luînd în considerație că acuma sunt cîrmuită de Măria Sa Gripa care se află în relații de rudenie cu Cneazul Puric (cam a 7-a roată la căruță, dar oricum..) , m-am gîndit că-mi va fi interesant atît mie, cît și vouă cititorilor să facem cunoștință cu ăst bădăran de 1,5 milimetri. Haideți să facem împreună cunoștință cu d'ul Pulex Iritanus (știu că vă vine să rîdeți, am avut aceeași senzație), dar așa l-au botezat oamenii de știință, numele provenindu-i din latină.Rîdem noi rîdem, dar să reținem că este printre cei mai periculoși paraziți externi, și precis că nu am dori sa-l cunoaștem atunci cînd îi este foame!
Senzația neplăcută de iritații și mîncărimi, ar trebui să fie ultima noastră grijă.
Alături de păduchi, ploșnițe și căpușe, puricele face parte dintre adevărații ”vampiri” ai naturii , lăsîndu-l în urma pînă și pe Edward Cullen. ))
Off, ce să mai zic de motanul meu Dănilă și toată ceata lui de mîndre, de la amante pînă la soție...se duce pe la întîlniri, dar dincoace....(așa printre altele :))
Eroul îmbrăcat în armură este deținător de recorduri ai Lumii Vii! Mica arătare este deținătorul titlului de vice-campion modial la sărituri!
Strămoșii lui ne-au transmis de-a lungul istoriei zeci de maladii mortale (ca o scurtă paranteză). Dacă treceți de sila și de teama care o provoacă, îl vom descoperi în întreaga lui ”splendoare”!
Asta e viața. Care pe care. Așa ca între paraziți. Da, de ce nu? Oamenii nu sunt paraziți? Cum să nu?
Ăștia-s paraziți giganți! Clar că există mai multe specii, care de dimensiuni mai mici, care mai mari...dar doesn't matter, tot o cașă! În ultimul timp am întîlnit unul de o raritate impresionantă ,
din specia” Vorbelus multus și ne'la locul lor”. NU vă doresc nici unuia dintre voi să întîlniți așa bandit! Prostia puricească!
Ce să mai ! Vorba multă....sărăcia parazitului!

2 comments:

Anonymous said...

În raport cu speciile de paraziți umani, aceste ființe minuscule, cu un palmares uriaș, nu sunt nimic altceva decât, niște începători, adevărați debutanți în măreața arta a distrugerii. :)

Adriana Banari said...

Da degrabă vor conlucra mînă la mînă cu paraziții umani! :)))))))